ОДРЖАН САСТАНАК ДИРЕКТОРА РЕПУБЛИЧКЕ И ФЕДЕРАЛНЕ УПРАВЕ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

14.07.2021
image

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове данас је, 14.07.2021. године, одржан састанак директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљке Предраговић и директора Федералне управе за геодетске имовинско-правне послове Жељка Обрадовића са сарадницима.

На састанку је разговарано о досадашњој реализацији неких од најважнијих пројеката двије управе, као што су : Пројекат регистрације некретнина  - додатно финансирање (РЕРП), пројекат „Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у БиХ“ – ЦИЛАП, Пројекат  унапређења геодетске инфраструктуре и побољшања квалитета података и услуга управа – Норвешки пројекат, ИПА пројекат,  те пројекат SPATIAL II чији је циљ даље јачање професионалног приступа подацима о земљишту у регији Балкана. 

Директори су размијенили искуства и када је питању имплементација Пројекта масовне процјене вриједности непокретности, те договорили да у току наредне године код Свјетске банке аплицирају за средства потребна за његову реализацију.

Учесници састанка разговарали су и о размјени катастарске и земљишнокњижне документације између институција, те о регионалној сарадњи и улози управа.

Изражено је задовољство досадашњом сарадњом, а договорене су и смјернице за имплементацију пројеката и сарадњу у наредном периоду.