НАСТАВАК УСПЈЕШНЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ЦИЛАП ПРОЈЕКТА

19.02.2021
image

Представници  Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), Министарства финансија Републике Српске, Пореске управе  Републике Српске, Градске управе Града Бањалука, општине Лакташи и пројекта „Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини“ – ЦИЛАП састали су се 18.02.2021. године, како би сагледали резултате пилот пројекта Масовне процјене вриједности непокретности и договорили модалитете сарадње у предстојећем периоду.

Током састанка, учесници су детаљно информисани о начину рада и резултатима имлементације пилот пројекта, а приказана је и апликација за 3Д визуелизацију података. Учесници су овом приликом  представили своје приоритете и активности које предузимају у циљу унапређења система пореза на непокретности и проширења његовог обухвата.

Договорено је да сљедећи састанак буде одржан почетком маја у Лакташима, те да до тада буде завршена Студија о изводљивости имплементације система процјене вриједности непокретности и урађен модел за одређивање вриједности станова.