ОДРЖАН РЕДОВНИ ГОДИШЊИ САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА ЦИЛАП ПРОЈЕКТА

11.02.2021
image

Управни одбор пројекта „Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини“ – ЦИЛАП одржао је 10.02.2021. године у Сарајеву редовни годишњи састанак, у складу са прописаним епидемиолошким мјерама изазваним пандемијом ЦОВИД-19 вируса, на којем су разматрани планови за потенцијално продужење рока имплементације активности ЦИЛАП пројекта и даљња сарадња пројектних партнера, Шведске геодетске управе и ентитетских геодетских управа.

На састанку су директори Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић и директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Жељко Обрадовић (ФГУ) презентовали тренутна стања у управама, најважније активности и пројекте који се тренутно имплементирају.  

Разматран је Извјештај о раду и напретку 2020. године и представљени резултати постигнути у компонентама регистра цијена некретнина, адресног регистра и развоја геодетске инфраструктуре.

Директор ЦИЛАП пројекта Анђа Зимић представила је План рада за 2021. годину и временски оквир за извршење активности.

Током завршне сесије одбора учесници су изразили задовољство досадашњом имплементацијом и резултатима ЦИЛАП пројекта и закључили да је подршка коју пружа ентитетским геодетским управама изузетно важна за развој управа и унапређење цјелокупног система земљишне администрације у БиХ.

На сједници Управног одбора учествовали су и замјеник директора Шведске управе за картографију, катастар и упис права Лантматериет Андерс Лундквист, руководилац Одјељења за међународне услуге Лантматериет-а Микаел Љиље, представник Амбасаде Краљевине Шведске Торни Свенунгсон, представник СИДА-е Недим Буквић, национални координатор и секретар Управног одбора Дејан Јеремић, координатор ЦИЛАП пројекта за ФБиХ Денис Табучић, координатор ЦИЛАП пројекта за Републику Српску  Јасенко Нединић, координатор радне групе за Регистар цијена некретнина Јелена Зелић и помоћник директора ФГУ за катастар Сеад Хаџић.