ODRŽAN SASTANAK RADNE GRUPE ZA EVROPSKE INTEGRACIJE U SISTEMU KOORDINACIJE PROCESA EVROPSKIH INTEGRACIJA U BiH

05.03.2021
image

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove (RUGIPP), koji su  članovi radnih grupa za evropske integracije u sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH ispred  Uprave, i predstavnici Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, održali su danas, 05.03. 2021. godine, u Banjaluci, sastanak u vezi sa izradom Programa integrisanja BiH u EU.

S obzirom, da je u toku izrada Programa integrisanja BiH u EU, na sastanku je zaključeno da će predstavnici RUGIPP-a u radnim grupama nastaviti sa aktivnim učešćem  u ovoj oblasti.

Takođe, Vlada Republike Srpske zadužila je institucije Republike Srpske da aktivno učestvuju u procesu programiranja akcionih dokumenata za IPA 3 za 2021. i 2022. godinu, u saradnji i koordinaciji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, o čemu je bilo riječi i na ovom sastanku.  

Sastanku su prisustvovali v.d. pomoćnika direktora za normativne poslove, evropske integracije i međunarodne projekte Jasenko Nedinić, načelnik Odjeljenja za normativne poslove i evropske integracije  Daniela Domazet,  te zaposleni  u Upravi koji su imenovani u radne grupe, kao i  v.d. pomoćnika ministra za evropske integracije Saša Jovetić sa saradnicima.