NASTAVAK USPJEŠNE REALIZACIJE CILAP PROJEKTA

19.02.2021
image

Predstavnici  Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), Ministarstva finansija Republike Srpske, Poreske uprave  Republike Srpske, Gradske uprave Grada Banjaluka, opštine Laktaši i projekta „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini“ – CILAP sastali su se 18.02.2021. godine, kako bi sagledali rezultate pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti i dogovorili modalitete saradnje u predstojećem periodu.

Tokom sastanka, učesnici su detaljno informisani o načinu rada i rezultatima imlementacije pilot projekta, a prikazana je i aplikacija za 3D vizuelizaciju podataka. Učesnici su ovom prilikom  predstavili svoje prioritete i aktivnosti koje preduzimaju u cilju unapređenja sistema poreza na nepokretnosti i proširenja njegovog obuhvata.

Dogovoreno je da sljedeći sastanak bude održan početkom maja u Laktašima, te da do tada bude završena Studija o izvodljivosti implementacije sistema procjene vrijednosti nepokretnosti i urađen model za određivanje vrijednosti stanova.